Termékek Menü

Medenceszűrő kezelési és használati útmutató

Medenceszűrő kezelési és használati útmutató:

Hogy a megvásárolt szűrőjének élettartama a lehető leghosszabb legyen, és sokáig tudja élvezni medencéjének kristálytiszta vízét, javasoljuk az alábbiak betartását a szűrő használata során:

  1. Mielőtt kibontja és a szűrőházba helyezi a szűrőt, győződjön meg róla, hogy a szűrő valóban az Ön medencéjébe való!
  2. Írja fel, hogy milyen típusú szűrőt vásárolt, vagy tegye el a címkéjét, hogy a következő vásárlásnál már pontosan be tudja azonosítani azt.
  3. A megvásárolt szűrőt mielőtt a szűrőházba helyezi, javasoljuk, hogy tisztítsa meg a szűrőházat a szennyeződésektől.
  4. A szűrőt használattól függően, de legalább heti rendszerességgel alaposan mossa át folyóvíz alatt. Az átmosásra használhatja a kerti csapot, vagy a zuhanyrózsát is, de ha nagynyomású mosót alkalmaz, azt figyelmesen tegye, mert az tönkre teheti a szűrő lamelláit.  (Kétmagos szűrő esetén kérjük, szerelje szét a szűrőt az átmosás előtt.)
  5. Havonta távolítsa el, és speciális szűrőtisztító folyadékban áztassa (legalább 12 órán keresztül) a medenceszűrőt - ehhez a művelethez javasoljuk egy szűrőtisztító tartály beszerzését -, majd folyó vízzel alaposan öblítse át többször a korábban áztatott szűrőt addig, amíg a tisztító folyadékot el nem távolította teljesen. A szűrő akkor van megfelelően kiöblítve, ha az öblítővíz már nem habzik.
  6. Abban az esetben, ha olajos víztisztító adalékot alkalmaz (pl. habzásgátló) a szűrő pórusai gyorsabban eltömődhetnek – ezért a fentieknél gyakoribb tisztításra is szükség lehet.
  7. A leggondosabb karbantartás esetén is a megfelelő hatékonyság érdekében érdemes 6 – 12 havonta új szűrőt beszerezni, illetve javasoljuk tartalék szűrők vásárlását, hogy a tisztítási / áztatási időszakokban is zavartalanul működhessen a medencéje. Az szűrő öregedésének egyértelmű jelei, ha a lamellák felülete kezd kibolyhosodni, vagy a lamellák szétnyílnak, esetleg erősen elszíneződnek.

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

A jakuzziszuro.hu csapata

tel.: + 36 30 645 7001